5-sterrenrondreis vanaf

 849,–

Per persoon

Nu boeken

Turkije: Cappadocië

Het unieke Cappadocië – het betoverendste feeënlandschap van de wereld

Eén van de meest favoriete educatieve rondreizen van België – 8 dagen voor u en uw medereiziger(s) naar het unieke Cappadocië – het betoverendste feeënlandschap van de wereld!

Antalya – Konya – Cappadocië – Göreme – Monnikenvallei


Turkije: Cappadocië – Bild 1 Het unieke Cappadocië – het betoverendste feeënlandschap van de wereld – Bild 1 Turkije: Cappadocië – Bild 2 Het unieke Cappadocië – het betoverendste feeënlandschap van de wereld – Bild 2 Turkije: Cappadocië – Bild 3 Het unieke Cappadocië – het betoverendste feeënlandschap van de wereld – Bild 3

Data / prijzen

Cappadocië biedt niet alleen een adembenemend mooi landschap, maar is een perfecte symbiose tussen mens en natuur. Vulkaanuitbarstingen, wind en water hebben door de eeuwen heen een sprookjesachtig landschap gevormd dat van grillige tufsteenformaties doorsneden is. Het is zo uniek dat het door de UNESCO tot werelderfgoed werd uitgeroepen. Verheug u op een spannende kijk op de christelijke geschiedenis!

Het verloop van uw reis

Turkije: Cappadocië – Tag 1 Het unieke Cappadocië – het betoverendste feeënlandschap van de wereld – Tag 1

1e dag: Heenreis naar Antalya

Vlucht met gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Antalya. Onze vriendelijke, competente en Nederlands sprekende reisleiders ontvangen u op de luchthaven en begeleiden u naar onze bussen. Busrit naar het hotel, waar u ontvangen wordt onder het genot van een heerlijk welkomstdrankje.

Turkije: Cappadocië – Tag 2 Het unieke Cappadocië – het betoverendste feeënlandschap van de wereld – Tag 2

2e dag: Konya (voormalig Ikonium) – Cappadocië

Vandaag rijden we via het indrukwekkende Taurusgebergte over de op een hoogte van 1825 meter gelegen Alacabel-pas naar Konya. In het voormalige Ikonium ontstond door de Apostel Paulus en de Hl. Barnabas een van de grootste christelijke gemeenten. De voormalige Seltsjoekse hoofdstad is vanwege zijn christelijke en islamitische oorsprong tegenwoordig een bezienswaardigheid voor mensen uit de hele wereld. We bezichtigen het klooster van de dansende Derwisjen dat nu een museum en bedevaartsoord is. Verder naar Cappadocië.

Turkije: Cappadocië – Tag 3 Het unieke Cappadocië – het betoverendste feeënlandschap van de wereld – Tag 3

3e dag: Cappadocië – Göreme – Cavusi (UNESCO-werelderfgoed)

Vulkaanerupties, wind, water en wisselende temperaturen hebben in de loop van duizenden jaren een landschap gecreëerd dat wordt doorsneden door grillige tufsteenformaties. Reeds 2000 jaar geleden begonnen de bewoners van deze regio hun huizen, kerken en onderaardse steden uit te houwen in de zachte steen. Het openluchtmuseum van Göreme (UNESCO-werelderfgoed) is met zijn talrijke kloostergebouwen, grotkerken en rotstekeningen het hoogtepunt van elke reis naar Cappadocië. Als afsluiting van de dag bent u in het schilderachtig gelegen dorpje Cavusin uitgenodigd op een zeer smakelijke tas Turkse thee.

Turkije: Cappadocië – Tag 4 Het unieke Cappadocië – het betoverendste feeënlandschap van de wereld – Tag 4

4e dag: Cappadocië – Monnikenvallei

Omgeven door wijngaarden en abrikozenbomen komen we in de Monnikenvallei terecht in een sprookjesachtige wereld. Unieke rotsformaties en de wisselende kleurenpracht beloven onvergetelijke momenten. Aan dit prachtige natuurschouwspel kunnen enthousiaste fotografen hun hart ophalen. We rijden verder naar het verborgen dorp Sinasos. Het nodigt met zijn Oud-Griekse herenhuizen uit tot een genoeglijke wandeling. In een traditionele knoperij beleven wij de fascinerende, eeuwenoude kunstnijverheid van de tapijtproductie. U zult enthousiast zijn over de veelvoud, makelij en kleurenpracht van de handgeknoopte tapijten.

Turkije: Cappadocië – Tag 5 Het unieke Cappadocië – het betoverendste feeënlandschap van de wereld – Tag 5

5e dag: Konya – Antalya

De meer dan honderd onderaardse steden vormen een mysterieus hoofdstuk in de geschiedenis van Cappadocië. In een van deze labyrintsteden ontdekken wij de geheimen van het onderaardse leven. Langs de historische Zijderoute liggen talrijke middeleeuwse karavanserais. In een van deze herbergen leren wij de sociale aspecten van deze gemeenschapsgebouwen kennen. Daarna rijden we via het Taurusgebergte naar Antalya.

Turkije: Cappadocië – Tag 6 Het unieke Cappadocië – het betoverendste feeënlandschap van de wereld – Tag 6

6e dag: Antalya & historische stadskern

Vandaag gaat u op onderzoek uit in Antalya. De provinciehoofdstad aan de Middellandse Zee biedt een grote keuze aan cultureel erfgoed en natuurlijke schoonheid. Na een uitgebreide rondrit door de stad bezoekt u de historische stadskern van Antalya. De labyrintachtige steegjes met weelderige bougainvillea‘s en de mooi onderhouden Turkse herenhuizen bieden een unieke mediterrane sfeer. De grote ambachtelijke traditie van Turkije leidt ons vervolgens naar een sieraad- en naar een ledermanufactuur. Naast informatie over de handmatige productie krijgt u ook gelegenheid om een persoonlijk vakantie-aandenken te kopen.

Turkije: Cappadocië – Tag 7 Het unieke Cappadocië – het betoverendste feeënlandschap van de wereld – Tag 7

7e dag: Vrij beschikbaar in Antalya

Vandaag hebt u de gelegenheid om te ontspannen. U kunt genieten van de aangename dingen in uw hotel, een tijdje relaxen bij het zwembad of uzelf een bezoekje gunnen aan de ontspannende wereld van het traditionele Turkse stoombad. Maar u kunt ook een prettige wandeling langs het strand maken of de gelegenheid benutten om natuur- en cultuurschatten in de omgeving te ontdekken en uw herinneringen aan Turkije te verrijken met de exclusieve programma’s van uw plaatselijke reisagentuur.

Turkije: Cappadocië – Tag 8 Het unieke Cappadocië – het betoverendste feeënlandschap van de wereld – Tag 8

8e dag: terugreis

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht.

Let op: Houdt u er rekening mee dat de reis om organisatorische redenen ook in omgekeerde volgorde kan worden uitgevoerd.


Culturele hoogtepunten

Turkije: Cappadocië – Highlight 1 Het unieke Cappadocië – het betoverendste feeënlandschap van de wereld – Highlight 1

Antalya

Met zijn talloze culturele en landschappelijke schatten is Antalya (in de Oudheid Attaleia) een van de grootste en meest bruisende steden van Turkije. Daarnaast is het met zijn ligging aan de Turkse Middellandse-Zeekust het toeristische en culturele centrum van de regio. De belangrijkste ruïnes zijn de Romeinse stadsmuren en de imposante Poort van Hadrianus. Hoog boven de stranden torent de oude stad Kaleici, van waaruit u een fantastisch uitzicht hebt over de haven en de diepblauwe zee.

Turkije: Cappadocië – Highlight 2 Het unieke Cappadocië – het betoverendste feeënlandschap van de wereld – Highlight 2

Cappadocië

Het hart van Centraal-Anatolië is Cappadocië, een sprookjesachtig landschap van geërodeerde tufsteen (geharde vulkaanas). Circa 30 miljoen jaar geleden is het landschap van Cappadocië ontstaan, toen uitbarstende vulkanen de regio met as bedekten. Deze as verhardde tot een snel eroderend materiaal, tufsteen genaamd. In de loop van de tijd is de tufsteen verdwenen, waardoor bizarre steenformaties zoals de ‘feeënschoorstenen’ bij Ürgüp zijn ontstaan. Tegenwoordig is het met zijn ca. 300 km2 relatief kleine Cappadocië een geliefde toeristische bestemming.

Turkije: Cappadocië – Highlight 3 Het unieke Cappadocië – het betoverendste feeënlandschap van de wereld – Highlight 3

Göreme-dal

Het Göreme-dal kan bogen op de grootste concentratie rotskapellen en rotskloosters. Sinds de 9e eeuw zijn in de zachte tufsteen ongeveer 30 kerken uitgegraven, waarvan er vele fraaie Byzantijnse fresco’s bevatten. Deze tonen taferelen uit het Oude en Nieuwe Testament. De Turkse regering heeft het culturele belang van het dal erkend, de grotten gerestaureerd en het openluchtmuseum van Göreme opgericht. De Unesco heeft het Göreme-dal uitgeroepen tot werelderfgoed.

Data / prijzen

Data / prijzen

Voor u inbegrepen

Turkije: Cappadocië – 1 Het unieke Cappadocië – het betoverendste feeënlandschap van de wereld – 1
 • Chartervlucht met gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Antalya en terug
 • Transfer luchthaven – hotel – luchthaven
 • Welkomstdrankje
 • 7 overnachtingen in geselecteerde 4- en 5-sterrenhotels (nat. categorie)
Turkije: Cappadocië – 2 Het unieke Cappadocië – het betoverendste feeënlandschap van de wereld – 2
 • 7x royaal ontbijtbuffet
 • Rondreis in onze moderne touringcars met klimaatregeling
 • Vakkundige, Vlaams sprekende reisbegeleiding met een universiteits- of hogeschooldiploma
 • Speciale editie reisgidsje Turkije
 • 24-uurs oproeparts

Desgewenst profiteert u bij de boeking van de extra prestaties van zeer voordelige speciale voorwaarden

Cultuur- en genieterspakket

Dit pakket bevat alle entreegelden en rondleidingen bij de aangegeven bezienswaardigheden plus dagelijks diner: 169,– € per persoon (ter plaatse te boeken)

Wij raden u aan om het aangeboden cultuur- en genieterspakket ter plaatse te reserveren, aangezien sommige hotels op de rondreis zich in een idyllische natuuromgeving bevinden, maar bijgevolg ook iets verder van de stad gelegen zijn.

Toeslag eenpersoonskamer

149,– € per persoon/totaal (indien beschikbaar)

Data / prijzen

Data / prijzen

Turkije - Cappadocië

Klimaattabel voor Antalya

JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Luchttemperatuur 15 16
18
22 25
32 34 33 31 28 23 18

Hoofdstad:

Ankara

Staatsvorm:

Onafhankelijke republiek sinds 1923. Grondwet van 1982, laatste verandering 2010. Eenkamerparlement met 550 leden, die om de vijf jaar direct worden verkozen.

Godsdienst:

Islam met een kleine christelijke en joodse gemeenschap.

Taal:

De officiële taal is het Turks. In steden en toeristische centra wordt vaak Duits gesproken; daarnaast wordt ook Engels en Frans gesproken.

Klimaat:

Langs de Egeïsche kust heerst het hele jaar een subtropisch klimaat met zomertemperaturen van 30 graden en wintertemperaturen van 12 tot 15 graden.

Elektriciteit:

De netspanning bedraagt 220 V, 50 Hz.

Plaatselijke tijd:

In vergelijking met België is het in Turkije gedurende het hele jaar een uur later.

Telefoneren:

Het landnummer van Turkije is 0090; voor het netnummer valt de nul weg. Als u vanuit Turkije naar België belt, moet u eerst 0032 draaien en dan het netnummer zonder nul.

Let u op de actuele inreisbepalingen voor Turkije:

Voor Belgische staatsburgers, met uitzondering van houders van een diplomatiek of dienstpaspoort, geldt in Turkije visumplicht. Vanaf 10.04.2014 kan het visum voor Turkije uitsluitend online worden aangevraagd op www.evisa.gov.tr/en/tour. Belgen die een geldige pas hebben (let daarbij a.u.b. op de aangegeven noodzakelijke geldigheidsduur), kunnen hun visum voor toeristische en zakelijke reizen in plaats van bij de aankomst aan de grens al voor het begin van de reis online aanvragen en uitprinten. Het paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn. Alle gegevens hebben betrekking op Belgische staatsburgers. Voor andere EU-burgers resp. niet-EU-burgers gelden mogelijkerwijs andere inreisvoorwaarden. Informeer u bij de desbetreffende ambassade.

Land en bevolking:

Vrijwel geen ander land heeft zo’n rijke geschiedenis als Turkije. Tegenwoordig is Turkije een moderne democratie waar het toerisme een steeds belangrijkere rol speelt. Als u een bezoek brengt aan Turkije hoort daar ook een bezoek aan de Turkse bazaars bij waar u kunt genieten van de oriëntaalse sfeer. Tapijt-, sieraden- en leerhandwerk zijn vaste, deels eeuwenoude bestanddelen van de oriëntaalse cultuur. Daarom zullen wij tijdens onze rondreis ook een bezoek brengen aan een sieradenmanufactuur, een leerhandel en een traditionele tapijt-knoperij. Hier leert u wetenswaardigheden over de Turkse kunst van het tapijthandwerk en kunt u zien hoe een handgeknoopt tapijt al sinds generaties wordt gemaakt. Tijdens de interessante rondleidingen leert u meer over de bewerking van zijde, het natuurlijke verven van wol en het fijne en zeer tijdsintensieve knopen met de befaamde ‘Turkse knoop’. In de bezochte manufacturen hebt u dan ook telkens een uur of twee tijd om kunstwerken en producten te bekijken.

Marchanderen is een voor Turkije typisch gebruik. Indien u niets wilt kopen, accepteren de verkopers dit ook als u duidelijk nee zegt. In warenhuizen en supermarkten wordt niet gemarchandeerd. Ook op markten waar de boeren uit de omgeving hun groente verkopen, wordt in principe niet onderhandeld.

In Turkije is het gebruikelijk om een drinkgeld te geven. Net zoals in Amerika is het in de dienstverlenende beroepen een deel van het inkomen. Bovendien symboliseert het ook een erkenning voor de geleverde prestatie.
Voor het kamermeisje kunt u 1-2 euro per nacht geven.
In restaurants en bij taxi’s is 10% van het te betalen bedrag gebruikelijk.
In winkels worden geen fooien gegeven.
Bij groepsreizen kan men uitgaan van zo een 2 euro per dag per persoon voor de reisbegeleider en 1-2 euro per dag per persoon voor de chauffeur.
Vanzelfsprekend blijft echter het geven van drinkgeld en de hoogte ervan een vrijwillige, persoonlijke beslissing.

Reisleiding:

Uw reisbegeleiders zijn prima opgeleid en zullen u uitvoerig informeren over land, mensen, geschiedenis, cultuur enz. Bij de organisatie helpen ze u met woord en daad. Ze zijn behulpzaam bij de verdeling van de kamers en begroeten u graag met een welkomstdrankje na de aankomst bij de eerste informatie. Hier krijgt u alles te horen wat belangrijk is voor het verloop van de hele reis.

En de voorpret kan beginnen: we hebben een afwisselend programma voor u samengesteld met talrijke hoogtepunten. Daardoor kunt u de cultuur en het veelzijdige landschap van Turkije leren kennen en veel te weten komen over het land en zijn mensen.

In uw reis zit al heel veel inclusief. Indien u dat wenst, kunt u uw vakantie nog verrijken met ter plaatse aangeboden extra’s. Wij raden u aan om de onderstaande pakketten ter plaatse te boeken, aangezien sommige hotels op de rondreis zich in een idyllische natuuromgeving bevinden, maar bijgevolg ook iets verder van de stad gelegen zijn. Daarbij profiteert u van extra voordelige voorwaarden:

Cultuur- en genieterspakket:
het pakket bevat alle in het programma opgenomen inkomgelden en uitstappen bij de bezienswaardigheden door bevoegde gidsen: Mevlana museum, Göreme openluchtmuseum, onderaardse stad, Sinasos, Cavusin, Monnikenvallei, Uchisar, duivendal, Dervent dal, Avcilar, rond-leiding oude stad Antalya met dagelijks avondmaal: € 169,- per persoon (ter plaatse te boeken).

Ontdekkerspakket:
in dit pakket zitten 5 middagmalen en de volgende extra’s: Uitstap naar Aspendos (incl. middagmaal), Cappadocische avond (incl. plaatselijke drankjes en vertier), optreden van dansende Derwisjen: € 159,- per persoon (ter plaatse te boeken)

Valuta/banken/kredietkaarten:

Sinds 01-01-2009 heet de valutaopnieuw Turkse lira (TRY). Koers: (januari 2014)
1 euro (EUR) = 3,19 Turkse lira (TRY)
1 Turkse lira (TRY) = 0,31 euro (EUR).

Geld kan bij de banken tijdens de openingsuren worden gewisseld.

Verdere wisselmogelijkheden bestaan in de grote hotels. Openingsuren van de banken: ma tot vrij 8:30-12:00 uur, 13:30-17:00 uur. Het opnemen van geld aan geldautomaten is mogelijk met gebruikelijke internationale kredietkaarten zoals bv. Visa, Mastercard, American Express; met een EC-kaart is dit slechts gedeeltelijk mogelijk. Deze worden meestal ook aanvaard in grote hotels, verschillende winkels en kantoren van de internationale auto-verhuurondernemingen.

Douanevoorschriften om Turkije in te reizen:

Voor toeristen gelden de volgende regels: De invoer van deviezen is onbeperkt toegestaan. De uitvoer van deviezen is toegestaan tot een totaal bedrag van 5.000 Amerikaanse dollar of de tegenwaarde in TL.

Reizigers mogen persoonlijke sieraden met een totale waarde van 15.000 Amerikaanse dollar in- en uitvoeren. Bij een hogere waarde moeten deze bij de inreis worden gedeclareerd. Bij aankoop in Turkije zijn bewijzen vereist. Verder mogen de volgende goederen bij het binnenkomen van Turkije per persoon worden meegenomen (geldt niet voor transitreizigers): persoonlijke bezittingen, voorwerpen voor persoonlijk gebruik incl. medische artikelen (apparaten) en geneesmiddelen alsook geschenk-artikelen tot een totale waarde van 300 euro (kinderen onder 15 jaren tot 145 euro).

Eveneens hard bestraft (gevangenisstraf tot 10 jaar) worden de aankoop, het bezit en de uitvoer van ‘cultuur- en natuur-goederen’, daar deze als staatseigendom gelden. Bij overtredingen zijn ook voor toeristen meerdere maanden voorarrest en betalingen van hoge borgsommen (op dit ogenblik 9.000 euro) gebruikelijk ook al gaat het om antiquiteiten resp. oud uitziende voorwerpen met een vermeende geringe waarde. In enkele gevallen werden gevangenisstraffen
opgelegd. U wordt nadrukkelijk ervoor gewaarschuwd om bv. geen antiquiteiten, oude munten, fossielen enz. van handelaars te kopen of zelf mee te nemen.

Verder informatie onder: http://diplomatie.belgium.be/nl.

Informatie over de douanebepalingen betreffende de invoer van goederen in België vindt u op de website van de Belgische douane: http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten.

Medische aanwijzingen:

Voor het inreizen van Turkije zijn geen inentingen voorgeschreven. Iedere reiziger moet echter voldoende ingeënt zijn tegen tetanus, polio en eventueel hepatitis. Wees voorzichtig bij het eten van ongekookte spijzen, niet-gepasteuriseerde melkproducten (bijv verse melk, consumptie-ijs) alsook soorten fruit, die niet geschild kunnen worden. Drink a.u.b. geen leidingwater en doe geen ijsblokjes in dranken! Vuistregel: niets eten dat niet gekookt of geschild kan worden! Apotheken vindt men in Turkije op elke hoek: men herkent ze aan het groene kruis en het opschrift ‘Eczane’. De standaard is hoog en het personeel goed opgeleid. Vooral in de toeristische streken vindt men meestal een bediende die Duits of Engels spreekt. De meeste geneesmiddelen, die in België alleen op recept verkrijgbaar zijn, zijn ook in Turkije alleen op recept verkrijgbaar. De hantering is vaak ‚soepeler‘. Ziekenhuizen en talrijke dokterspraktijken bevinden zich in elke grotere stad en in streken die op toeristisch vlak goed zijn ontwikkeld; kleinere plaatsen hebben meestal alleen gemeente-hospitalen. Bij uw ziekenfonds kunt u een buitenlandse lidmaatschapskaart verkrijgen die geldig is in Turkije. Deze wordt echter niet door alle artsen in Turkije aanvaard. In dit geval moeten de behandelingskosten ter plaatse contant worden betaald. Tegen overlegging van de kwitanties worden de kosten na de reis doorgaans vergoed. U doet er goed aan voor de reis bij het ziekenfonds te informeren naar de mogelijkheden en de voor-waarden voor de kostenvergoeding. Een extra verzekering is aan te bevelen.

De door de reisorganisator aangeboden rondreizen per bus zijn niet geschikt en bijgevolg niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en/of personen met een ernstige handicap om te stappen, zoals rollatorgebruikers, daar hun veiligheid niet kan worden gewaarborgd.

 

Alle gegevens onder voorbehoud. Versie: januari 2014

Data / prijzen

Data / prijzen

Overige informatie

Brussel

Contact:
Brussels Airport
BE-1930 Zaventem

Luchthavencode: BRU
www.brusselsairport.be


Heenreis met de auto

De luchthaven is makkelijk bereikbaar. Vanaf de Brusselse Ring volg je de verkeersborden Brussels Airport. Voorzie wel voldoende tijd om er te geraken tijdens de piekuren. Om je reisroute op voorhand uit te stippelen, kan je terecht op volgende sites:

Laat geen waardevolle spullen in je auto achter en vergeet hem niet op slot te doen.

GPS

In de meeste GPS-systemen, kan je onze luchthaven vinden onder POI (Points Of Interest). Als alternatief kan je het kruispunt A201/Vilvoordelaan te 1930 Zaventem invoeren. Dit kruispunt ligt aan het begin van de toegangsweg tot onze luchthaven.

Geografische coördinaten:

N 50° 54’ 05″
E 04° 29’ 04″

Parkings

Informatie over de parkeermogelijkheden en het actuele parkeergeld vindt u op de homepage van de luchthaven.


Heenreis met de trein

Het treinstation bevindt zich in de kelderverdieping (niveau -1) van de luchthaven. De Brussels Airport Express rijdt tot 4 maal per uur van en naar Brussel-Noord, Brussel-Centraal en Brussel-Zuid. Er zijn eveneens rechtstreekse verbindingen met het Oosten, Westen en het Zuiden van België:

 • Gent - Wetteren - Aalst - Denderleeuw - Brussel - Luchthaven Brussel
 • De Panne - Diksmuide - Lichtervelde - Deinze - Gent - Brussel - Luchthaven Brussel
 • Quévy/Quiévrain - Bergen - Braine-le-Comte - Halle - Brussel - Schaarbeek - Luchthaven Brussel
 • tweemaal per uur een treinverbinding met Leuven en Landen. Met een overstap zijn de provincies Limburg en Luik via Luik-Guillemins en Hasselt vlot bereikbaar.
 • Openingsuren en contactgegevens treinstation

Informatie over de dienstregeling van alle Belgische en internationale treinen vind je op de website van de Belgische Spoorwegen. Vul BRUSSEL NAT LUCHTHAVEN in als vertrekstation of als bestemming.


Heenreis met de bus

Het busstation bevindt zich op niveau 0 - een verdieping lager dan de aankomsthal - en kan bereikt worden via de roltrappen en liften.
In het midden van het station bevinden zich drie busplatformen met specifiek gebruik.

De Lijn

De Lijn voorziet snelbusverbindingen naar het treinstation Brussel Noord (lijn 471), NAVO (lijn 471) en naar het Brusselse metrostation Roodebeek (lijn 659). Daarnaast zijn er regionale busverbindingen naar o.a. Mechelen (lijnen 681, 682 & 683), Leuven (651 & 652), Vilvoorde (281, 282 en 683), Merchtem (821), Brussel Noordstation (272), Jette (820), Brussels Expo (820), Diegem (272 & 282), Haacht (272), Roodebeek (359), Groenendaal (830) en Kapelle-op-den Bos (621).

Naar Brucargo kan je met de lijnen 272, 616, 651, 652, 659, 681, 682, 683, 820, 821 en 830.

Alle lijnverbindingen via Brucargo vertrekken van platform B; alle andere lijnbussen vertrekken van platform A.

Binnen het luchthavendomein is het gebruik van de bussen van De Lijn voor iedereen gratis.

Tel. +32 70 22 02 00 
Reisinfo De Lijn

MIVB

De Airport Line is een snelle verbinding (30 minuten) tussen Brussels Airport en de Europese wijk, op een boogscheut van de winkels in de bovenstad.

Van maandag tot vrijdag 20.00 uur rijdt de Airport Line als sneldienst met nummer 12 en bedient ze enkel de belangrijkste haltes.

Tijdens de week na 20.00 uur, en de hele dag op zaterdag, zondag en feestdagen rijdt ze als gewone lijndienst met het nummer 21 en bedient alle haltes.

De bussen van de MIVB vertrekken van platform C.

Om tijd en geld te winnen, kunt u voor het instappen een ticket kopen aan de GO-verkoopautomaten. Deze automaten aanvaarden Maestro bankkaarten, kredietkaarten en muntstukken. Aan boord van de bus is het ticket duurder.

Tel. 32 70 23 20 00

Dienstregeling MIVB

Voor realtime informatie kunt u de mobiele website m.mivb.be raadplegen of de app MIVB voor iPhone of Android downloaden.

ANTWERP - BRUSSELS AIRPORT EXPRESS

Van Brussels Airport naar Antwerpen

Elke dag van het jaar rijdt om het uur een rechtstreekse bus naar het centrum van Antwerpen. Deze bus vertrekt achteraan platform B van het busstation (niveau 0).

De halte «De Keyserlei» (centraal station) wordt altijd bediend, de halte «Crowne Plaza» enkel op verzoek.

Op weekdagen en zaterdag:
eerste vertrek: 5.00 uur
laatste vertrek: 24.00 uur

Op zondag:
eerste vertrek: 7.00 uur
laatste vertrek: 24.00 uur

Reistijd: 45 minuten

Van Antwerpen naar Brussels Airport

Elke dag van het jaar vertrekt in Antwerpen om het uur een rechtstreekse bus naar Brussels Airport.

Halte » De Keyserlei» (centraal station)

Op weekdagen en zaterdag:
eerste vertrek: 4.00 uur
laatste vertrek: 23.00 uur

Op zondag:
eerste vertrek: 6.00 uur
laatste vertrek: 23.00 uur

Reistijd: 45 minuten

Halte » Crowne Plaza»

Op weekdagen en zaterdag:
eerste vertrek: 4.10 uur
laatste vertrek: 23.10 uur

Op zondag:
eerste vertrek: 6.10 uur
laatste vertrek: 23.10 uur

Reistijd: 35 minuten

Tickets bij de buschauffeur, Prijs: € 10,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen

Uitbater: De Decker - Van Riet
Tel. +32 52 33 40 00
website AirportExpress

airportXpress bus

De bus van AirportXpress.nl brengt u in de ochtend vanuit de steden Amsterdam en Rotterdam veilig, snel, goedkoop en comfortabel naar Brussels Airport en v.v.  Een enkele reis kost € 30 en een retour € 50. Geen gesleep met bagage en u wordt bij de terminal gebracht en opgehaald. De busstandplaats is bij niveau 0, platform B een klein eindje lopen van de liften en roltrappen die u naar en van de vertrek- en aankomsthal voeren. De bustickets dienen online geboekt en betaald te worden. Voor het traject Brussels Airport-Nederland kunnen ook tickets gekocht worden aan de ticketbalie van Brussels Airlines in de vertrekhal.

Uurregeling Amsterdam - Brussels Airport

Amsterdam: 04:15
Rotterdam: 05:15
Brussels Airport: 07:15

Uurregeling Brussels Airport - Amsterdam

Brussels Airport: 09:15
Rotterdam: 11:15
Amsterdam: 12:15

www.airportxpress.nl


Verdere heenreismogelijkheden

Taxi

Taxi’s met tijdmeter staan doorlopend ter beschikking voor de aankomsthal. Het tarief van de luchthaven naar het centrum van Brussel bedraagt ongeveer € 45. Taxi’s met een vergunning herken je aan het geel en blauw vergunningsteken. Doe nooit een beroep op taxi’s zonder vergunning!

Rolstoelgebruikers kunnen een taxi reserveren via Taxi Hendriks:
Tel: +32 2 752 98 00
Fax: +32 2 752 98 01
E-mail: eb.skirdnehTOBMAPS]ta[ITNAkeorbslem.ofni
Website:www.hendriks.be

Privévervoer met chauffeur:
Voor vervoer met een professionele chauffeur kunt u terecht bij de firma Directway. Directway regelt voor u auto’s, minibusjes, bussen en shuttles naar de hotels in de buurt van de luchthaven. U kan bij hen ook terecht voor georganiseerde tours.

Edward Ghebreal
Tel: +32(0)2 772 00 00
Fax: +32(0)2 772 10 61
GSM: +32(0)478 84 08 08
E-mail: eb.yawtceridTOBMAPS]ta[ITNAlaerbehg.drawde
Website: www.directway.be

Shuttles tussen Noord-Frankrijk en Brussels Airport:
Wenst u vervoer van en naar de luchthaven vanuit uw woonplaats of bedrijf in Noord-Frankrijk, dan kan u beroep doen op TOC-TOC.
Met ruime en comfortabele voertuigen, voor 3 tot 8 personen, komt TOC-TOC u ophalen op het door u gekozen adres.

Voor meer info en reservaties: www.toc-toc.fr
Tel.: +33 3 20 67 59 14
E-mail : rf.cot-cotTOBMAPS]ta[ITNAtcatnoc

Hotel Shuttles

Voor de meeste hotels rond de luchthaven zijn er gratis shuttlebusjes voorzien. Deze pendelbusjes brengen je naar de busparking op niveau 0 platform E of pikken je daar op. Contacteer je hotel voor meer informatie over de uurregeling.

Düsseldorf

Contactgegevens:
Flughafen Düsseldorf GmbH
Flughafenstraße 120
D-40474 Düsseldorf

Luchthavencode: DUS
www.flughafen-duesseldorf.de/dus_nl/


Heenreis met de auto

De luchthaven Düsseldorf International is door een eigen afrit rechtstreeks verbonden met de autosnelweg A 44. Geef in uw navigatiesysteem „Düsseldorf“ en als speciale bestemming „luchthaven“ in. Op het terrein van de luchthaven vindt u via het geleidingssysteem de gewenste parkeergarage/parkeerplaats.

Op de internetpagina van de luchthaven Düsseldorf vindt u het actuele parkeergeld.


Heenreis met de trein en de tram

Met een eigen station biedt de luchthaven van Düsseldorf u een comfortabel alternatief voor de heenreis met de trein. Het station van de luchthaven van Düsseldorf bevindt zich aan het oostelijke einde van het terrein van de luchthaven. Vanuit het stationsgebouw brengt de SkyTrain, een volautomatische zweefbaan, u direct naar de terminal.

Bovendien beschikt de luchthaven van Düsseldorf over een sneltramstation – het „station Düsseldorf luchthaven terminal“. Hier stopt de S11 van en naar Bergisch Gladbach.


Heenreis met de bus

Naar het luchthavenstation rijden de volgende lijnbussen:

lijn 729 van/naar Theodor-Heuss-Brücke (Düsseldorf-Golzheim)
lijn 759 van/naar Ratingen-Ost
lijn 776 van/naar Mercedesstraße (Düsseldorf-Derendorf)
lijn SB51 van/naar Kaarst-Rathaus via Düsseldorf-Nordfriedhof, Meerbusch


Verdere heenreismogelijkheden

Taxi:
Voor de centrale aankomst staan voortdurend taxi’s klaar.

Voorbestelling:
Taxi Düsseldorf: tel. 0211 / 33333
Rhein Taxi: tel. 0211 / 212121

HanseMerkur Reisverzekering

HanseMerkur

Informatie over uw reisverzekering

Geldt uitsluitend voor prestaties die via RSD-Belgium SPRL geboekt zijn.
Direct bij de boeking afsluitbaar, evenwel uiterlijk tot 30 dagen voor het begin van de reis.


RSD Premium verzekering ( tot 42 dagen)

REISANNULATIEVERZEKERING

Prestatiebeschrijving, zie onder ’reisannulatieverzekering’.

REIS-ZIEKTEVERZEKERING

Vergoeding van de kosten voor:

 • ambulante en klinische behandeling bij arts in
  het buitenland,
 • door een dokter voorgeschreven medicijnen en
  verbandmiddelen alsook vanwege een ongeval
  benodigde hulpmiddelen,
 • de medisch zinvolle en door een dokter voorgeschreven
  repatriëring naar het eigen land,
 • geen eigen risico.

VERZEKERING VOOR NOODGEVALLEN

Helpt bij noodgevallen die de verzekerde persoon
tijdens de reis overkomen, bijv. hulp bij noodzakelijke
beëindiging van de reis, bij strafvervolging of
bij verlies van betaalmiddelen en documenten.

 • Directe hulp de klok rond:
  Wereldwijde noodservice voor reizen
  Tel. +49 221 8277 9898

REISBAGAGEVERZEKERING

Verzekerd bedrag:

 • voor particuliere personen 2.000,– EUR
 • geen eigen risico

VAKANTIEGARANTIE (REISONDERBREKINGSVERZEKERING)

 • Betaalt voor extra terugreiskosten bij een
  vroegtijdige of uitgestelde terugreis en bij
  een beëindiging van de reis tijdens de 1e
  helft van de reis (max. tijdens de eerste 8
  reisdagen) de volledige, later de evenredige
  reisprijs uit en vergoedt de niet-gebruikte
  reisonderdelen bij een uitgesteld begin van
  de reis.

Verzekerde redenen zijn bijv.:

 • ernstig ongeluk,
 • onverwachte en ernstige ziekte, overlijden,
 • aanzienlijke schade aan eigendom,
 • vertraging van verkeersmiddelen,
 • natuurrampen op de vakantieplaats.

  (Eigen risico: zie reisannulatieverzekering)

REISONGEVALLENVERZEKERING

Dekt ongevallen op reis die tot invaliditeit of
overlijden van de verzekerde persoon leiden.

Verzekerd bedrag:

 • bij overlijden1) EUR 20.000,-
 • bij invaliditeit tot EUR 40.000,-
 • bergingskosten tot EUR 5.000,-
 • Voor kosten van cosmetische operaties tot EUR 5.000,-

1) Voor kinderen tot 18 jaar in geval van overlijden
EUR 10.000,-

RSD-Reisannulatieverzekering

REISANNULATIEVERZEKERING

Als u vanwege een verzekerde reden een geboekte
reis annuleert of een reis pas later begint, vergoeden
wij u de contractueel verschuldigde annulatiekosten
resp. de meerkosten voor de heenreis.

Verzekerde redenen zijn bijv.:

 • ernstig ongeluk,
 • onverwachte en ernstige ziekte,
 • overlijden,
 • verlies van werk,
 • sluiten van een nieuw arbeidscontract,
 • verandering van werk,
 • werktijdverkorting.

Er is tevens sprake van een verzekerde gebeurtenis,
als u uw reis niet kunt beginnen, omdat de
bevoegde vertegenwoordiging (ambassade, consulaat)
van uw vakantieland geweigerd heeft een
visum uit te reiken. Voorwaarde hiervoor is dat
de visumaanvraag door een professioneel
agentschap werd ingediend. 

Geen eigen risico! Enige uitzondering: ambulante
behandelingen. In dit geval bedraagt het eigen risico
20% van de te vergoeden schade, evenwel met
een minimum van 25,– EUR per verzekerde persoon.

 

Keulen

Contact:
Flughafen Köln/Bonn GmbH
Postfach 98 01 20
51129 Köln

Telefoon: +49 (0)22 03 - 40 40 01 / 02
Fax: +49 (0)22 03 - 40 40 44
E-mail: ed.tropria-nnob-nleokTOBMAPS]ta[ITNAnoitamrofni

Luchthavencode: CGN
www.koeln-bonn-airport.de


Route met de auto

Niet alleen vanuit de lucht goed te bereiken: Köln Bonn Airport. De luchthaven is goed aangesloten op het verkeersnetwerk en ligt dicht bij de snelweg A59. Via de afrit Flughafen komt u direct bij de terminals of in een van de parkeergarages. Van daaruit is het telkens maar een paar stappen naar de terminal, de check-in-balie en verder naar de gate. Voor de route met uw GPS voert u het volgende adres in: Kennedystraße, 51147 Köln. Om snel een parkeerplaats te vinden is er de parkeerroute Köln Bonn Airport.

Actuele parkeertarieven vindt u op de website van de luchthaven Köln Bonn


Route met de trein

In een paar minuten van de binnenstad naar uw vertrek de wijde wereld in: voor Köln Bonn Airport is dat de realiteit. Reizigers die uitstappen op het elegant vormgegeven ICE-station, bevinden zich al midden van de luchthaven. Behalve de ICE-treinen rijden ook de S 13 Horrem-Köln-Hbf-Troisdorf en de RE 8 direct naar de luchthaven.


Route met bus en tram

Vanaf Keulen neemt u tram 7 tot Porz Markt, van daaruit gaat u met lijn 161 naar de Airport en terug. Haltes T1 aankomstniveau, kantoren en luchtvrachtcentrum.

Vanaf Bonn neemt u lijn SB 60, Köln Bonn Airport - Hbf. Bonn - Köln Bonn Airport.


Overige reismogelijkheden

Taxi:
Taxi’s zijn direct op de luchthaven beschikbaar.

Reistijden en afstanden vindt u hier.

Reserveren:
Taxilijn Keulen: tel. +49 (0)221 / 2882 

Per fiets en te voet:
Met de fiets of te voet naar de luchthaven? Die gedachte is misschien verrassend. Het luchthaventerrein is te voet en per fiets alleen bereikbaar via de Waldstraße.

Parijs

Contactgegevens:
Luchthaven Parijs Roissy Charles de Gaulle
BP 20101
F-95711, Roissy
Frankrijk

Telefoon: +33(0)1 4862 2280
Fax: +33(0)1 4862 0752

Luchthavencode: CDG
www.aeroportsdeparis.fr


Heenreis met de auto

De luchthaven ligt 23 kilometer noordoostelijk van Parijs naast de autosnelweg A1 (afrit 6 ‘Aéroport Paris-Charles de Gaulle’). U kunt de luchthaven ook bereiken via de A3 vanuit Porte de Bagnolet (afrit 3 is verbonden met de A1; de luchthaven is duidelijk aangegeven door middel van verkeersborden).

Schat uw reistijd in van/naar de luchthaven Parijs-Charles de Gaulle op basis van de verkeersvoorspellingen.

Informatie over de parkeermogelijkheden en het actuele parkeergeld vindt u op de homepage van de luchthaven.


Heenreis met de trein

SNCF-treinverkeer op de grote lijnen

Het SNCF-station van Parijs-Charles de Gaulle bevindt zich tussen de terminals 2C-2D en 2E-2F.
Het station heet «Aéroport Charles de Gaulle 2 - TGV».

Reizen naar of van Parijs-Charles de Gaulle:
De terminals 2A, 2B, 2C, 2D, 2E, 2F zijn bereikbaar via transportbanden.
Voor de terminals 2A en 2B raden wij u aan om gebruik te maken van de pendeldienst 1.
Maak voor de terminals 1 en 3 gebruik van de gratis pendeldienst CDGVAL.
Terminal 2G is verbonden met de terminals 2C, 2D, 2E, 2F en het HST-station door de gratis pendeldienst N2.

Alle details over de treinverbindingen «Grote Lijnen »

Regionale lijn: RER B

De lijn RER B verbindt Parijs-Charles de Gaulle met Parijs en zijn voorsteden.

Reizen naar of van Parijs-Charles de Gaulle:
Het station « Aéroport Charles de Gaulle 1 » zorgt voor een verbinding met de terminals 1 en 3.
Het station « Aéroport Charles de Gaulle 2 - TGV» zorgt voor een verbinding met de terminals 2 ABCDEF en G.
Terminal 2G is verbonden met de terminals 2C, 2D, 2E, 2F en het HST-station via de gratis pendeldienst N2.
Duur*: ca. 50 min (RER) voor het traject Parijs-Châtelet les Halles > luchthaven Parijs-Charles de Gaulle.
Tarief*: 9.25 € (Vaste prijs Navigo zone 1-5 aanvaard.) voor het traject Parijs-Châtelet les Halles > luchthaven Parijs-Charles de Gaulle.

Alle details over RER B

Parijs-Charles de Gaulle CDGVAL

Nieuwigheid op de luchthaven van Parijs-Charles de Gaulle:
CDGVAL, een automatische metro.

Alle details over CDGVAL


Heenreis met de bus

Roissybus

De pendeldienst Roissybus zorgt voor een verbinding tussen het centrum van Parijs (station «Opéra») en Parijs-Charles de Gaulle.

Bushalten van Roissybus op de luchthaven Parijs-Charles de Gaulle:
Terminals 2A, 2C, 2E-2F, 2D, 2B, 3 en 1.
Terminal 2G is verbonden met de terminals 2C, 2D, 2E, 2F en het HST-station door de gratis pendeldienst N2.
Duur*: 45 tot 60 minuten
Tarief*: 10 € (Vaste prijs Navigo zones 1-5 aanvaard.)

Alle details over Roissybus

Bus 350

Bus 350 zorgt voor een verbinding tussen het centrum van Parijs (Ooststation) en Parijs-Charles de Gaulle.

Bushalten van bus 350 op de luchthaven van Parijs-Charles de Gaulle:
Terminals 2A, 2C, 2D, 2B en 1 en station HST-SNCF.
Terminal 2G is verbonden met de terminals 2C, 2D, 2E, 2F en het HST-station door de gratis pendeldienst N2.
Duur*: ca. 50 minuten
Tarief*: 5,70 € (Vaste prijs Navigo zones 1-5 aanvaard.)

Alle details over bus 350

Bus 351

Bus 351 zorgt voor een verbinding tussen het centrum van Parijs (place de la Nation) en Parijs-Charles de Gaulle.

Halten van bus 351 op de luchthaven Parijs-Charles de Gaulle:
Terminals 2A, 2C, 2D, 2B en 1 en HST-station SNCF.
Terminal 2G is verbonden met de terminals 2C, 2D, 2E, 2F en het HST-station door de gratis pendeldienst N2.
Duur*: ca. 60 minuten
Tarief*: 5,70 € (Vaste prijs Navigo zones 1-5 aanvaard.)

Alle details over bus 351

Air France reisbussen lijn 2

De Air France reisbussen van lijn 2 zorgen voor een verbinding tussen het centrum van Parijs (Étoile en Porte Maillot) en Parijs-Charles de Gaulle.

Halten van de Air France reisbussen op de luchthaven Parijs-Charles de Gaulle:
Terminals 2A-2C, 2E-2F, 2D-2B en 1.
Terminal 2G is verbonden met de terminals 2C, 2D, 2E, 2F en het HST-station door de gratis pendeldienst N2.
Terminal 3 is verbonden met terminal 1 door de gratis pendeldienst CDGVAL (gemiddelde duur van het traject: 5 minuten en dan 10 minuten te voet).
Duur*: ca. 45 minuten
Tarief*: 15 € (Vaste prijs Navigo niet aanvaard.)

Alle details over lijn 2 van de Air France reisbussen

Air France reisbussen lijn 3

De Air France reisbussen van lijn 3 zorgen voor een verbinding tussen Parijs-Orly en Parijs-Charles de Gaulle.

Halten van de Air France reisbussen op de luchthaven van Parijs-Charles de Gaulle:
Terminals 2A-2C, 2E-2F, 2D-2B en 1.
Terminal 2G is verbonden met de terminals 2C, 2D, 2E, 2F en het HST-station door de gratis pendeldienst N2.
Terminal 3 is verbonden met terminal 1 door de gratis pendeldienst CDGVAL (gemiddelde duur van het traject : 5 minuten en dan 10 minuten te voet).
Duur*: ca. 60 minuten
Tarief*: 19 € (Vaste prijs Navigo niet aanvaard.)

Alle details over lijn 3 van de Air France reisbussen

Air France reisbussen lijn 4

De Air France reisbussen van lijn 4 zorgen voor een verbinding tussen Parijs (gare de Lyon en gare Montparnasse) en Parijs-Charles de Gaulle.

Halten van de Air France reisbussen op de luchthaven van Parijs-Charles de Gaulle:
Terminals 2A-2C, 2E-2F, 2D-2B en 1.
Terminal 2G is verbonden met de terminals 2C, 2D, 2E, 2F en het HST-station door de gratis pendeldienst N2.
Terminal 3 is verbonden met terminal 1 door de gratis pendeldienst CDGVAL (gemiddelde duur van het traject : 5 minuten en dan 10 minuten te voet).
Duur*: ca. 50 minuten
Tarief*: 16,50 € (Vaste prijs Navigo niet aanvaard.)

Alle details over lijn 4 van de Air France reisbussen

Nachtbus Noctilien

Parijs-Charles de Gaulle is verbonden met Parijs door de lijnen Noctilien N143 en N140.

Halten van de bussen Noctilien op de luchthaven Parijs-Charles de Gaulle:
Terminals 1, 2F en 3
De terminals ABCDE zijn verbonden met terminal 2F ofwel door de voetgangersweg (gemiddelde duur van het traject: 8 minuten) ofwel door de gratis pendeldienst N1 (rijdt van 4.20 tot 1.20 uur; gemiddelde duur van het traject: 8 minuten).
Terminal 2G is verbonden met de terminals 2C, 2D, 2E, 2F en het HST-station door de gratis pendeldienst N2.
Duur*: 30 tot 60 minuten naargelang de Noctilien
Tarief verkoop aan boord*: 7,60 € of 4 tickets T+ (Vaste prijs Navigo zone 1-5, Navigo annuel, imagine R, Mobilis, Parijs Visite … aanvaard.)

Alle details over de lijnen Noctilien

Pendeldienst val d’Europe Airports (VEA)

De VEA-pendeldienst zorgt voor een verbinding tussen de luchthaven Parijs Charles de Gaulle, de Disney hotels en Disneyland Parijs.

Halten van de VEA-pendeldienst op de luchthaven van Parijs-Charles de Gaulle:
Terminals 2E-2F, 2A-2C, 2D-2B, 1 en 3.
Terminal 2G is verbonden met de terminals 2C, 2D, 2E, 2F en het HST-station door de gratis pendeldienst N2.
Duur*: 45 minuten
Tarief*: 19 €/volwassene en 15 €/kind (Vaste prijs Navigo niet aanvaard.)

Alle details over de VEA-pendeldienst

Filéo Roissy

Een transportdienst op maat met als bestemming Parijs-Charles de Gaulle staat de hele week dag en nacht te uwer beschikking.
Deze service biedt 6 lijnen aan vanuit 16 gemeenten in de departementen Val d’Oise, Seine-Saint-Denis en Seine-et-Marne.

Tarief*: ticket van 1,14 € tot 2,28 €

Alle details over Filéo bus Roissy

* De tarieven, de dienstregelingen en de trajecttijden dienen alleen ter informatie en stellen de luchthavens van Parijs niet verantwoordelijk.


Verdere heenreismogelijkheden

Taxi

Vervoer van klanten

De taxi’s van Parijs

Zij vervoeren passagiers in Parijs en 3 aangrenzende departementen (Hauts-de-Seine - departement 92, Seine-Saint-Denis - departement 93, Val-de-Marne - departement 94).

Taxi’s van de voorsteden

Zij rijden in Parijs en 3 aangrenzende departementen (Essonne - departement 91, Val-d’Oise - departement 95, Yvelines - departement 78, Seine-et-Marne - departement 77).

De standplaatsen op de luchthaven van Parijs-Charles de Gaulle

Om de luchthaven te verlaten kunt u gebruik maken van taxi’s, die klaar staan aan de uitgang van uw aankomstterminal:

terminal 1: uitgang 24 op de aankomstverdieping
terminal 2A: uitgang 6
terminal 2B: uitgang 7
terminal 2C: uitgang 6
terminal 2D: uitgang 7
terminal 2E: deur 12 op de aankomstverdieping
terminal 2F: deur 11 op de aankomstverdieping
terminal 3: uitgang aankomsthal
terminal 2G: blauwe deur

Alleen de taxi’s op de standplaatsen aan de bovenstaande aankomstdeuren mogen klanten vervoeren. Deze officiële taxi`s kunt u herkennen aan het «lichtbord» op hun dak. Als u aan de uitgang van de aankomstterminal wordt aangesproken door personen, die beweren dat ze taxichauffeurs zijn, verzoeken wij u hun transportaanbod niet te aanvaarden.

Tarieven

Adviestarieven voor dagritten:

Van of naar het expositiepark Villepinte : 20 €
Van of naar le Stade de France: 30 €
Van of naar het centrum van Parijs: 50 €
Van of naar La Défense: 50 €
Van of naar de luchthaven ParijsOrly: 50 €
Van of naar het expositiepark Versailles: 52 €

Verhoogde tarieven

U moet rekening houden met een verhoging van ongeveer 15%:
tussen 19 uur en 7 uur ‘s morgens voor ritten in de voorsteden
tussen 17 uur en 10 uur ‘s morgens voor ritten in Parijs
op zon- en feestdagen

Taxibedrijven in Parijs

Alpha Taxis
Reservering «Alpha Taxis»: 01 45 85 85 85

Les Taxis Bleus
Reservering » Les Taxis Bleus»: 0 891 70 10 10

Taxis G7
Reservering »Taxis G7»: 01 47 39 47 39

Taxis
Reservering «Taxis»: 01 42 70 00 42

G7 Horizon
Reservering «G7 Horizon»: 01 47 39 00 91 (gratis bellen)

Taxibedrijven in de voorsteden

ABC Taxis
Reservering „ABC Taxis“: 01 43 83 64 00

Vakantiechecklist

Wij hebben voor u de belangrijkste punten samengesteld, zodat u voor de reis niets vergeet. Goede reis!

Belangrijke papieren

 • Adresboekje
 • Paspoort /identiteitskaart
 • Rijbewijs
 • Kopieën van documenten
 • Reisdocumenten
 • Voucher voor hotel
 • Vluchttickets
 • Landeninformatie

Geld

 • Buitenlands geld
 • Telefoonnummer om rekening te blokkeren
 • Debetkaart
 • Kredietkaart

Reisapotheek

 • Ontsmettingsmiddel
 • Wondzalf
 • Pleister
 • Middel tegen hoofdpijn
 • Middel tegen misselijkheid
 • Persoonlijke medicamenten

Toiletartikelen

 • Tandenborstel, tandpasta
 • Haarborstel, kam
 • Huidcrème
 • Scheerapparaat, aftershave
 • Shampoo
 • Toiletartikelen
 • Zonnecrème
 • Aftersun lotion

Vermaak

 • MP3-speler
 • Tijdschriften, boeken
 • GSM-toestel, overzicht tarieven buitenland
 • Kaartspelletjes
 • Digitale camera, geheugenkaart
 • Batterijen, accu’s

Overige

 • Reservebril
 • Wekker
 • Zonnebril
 • Reisproviand
 • Naaisetje
 • Reisgids, wegenkaart

Kort voor het vertrek

 • Verwarming uitzetten
 • Iemand vragen op het huis te letten
 • Huisdieren verzorgen
 • Antwoordapparaat inspreken
 • Krant afbestellen
 • Voor bloemenverzorging zorgen

Data / prijzen

Ervaringen van onze tevreden klanten:

„Mijn echtgenoot en ik wensen u te feliciteren voor de perfecte aanpak van de organisatie van uw rondreizen in Turkije!! Zowel de gidsen, de chauffeur als de hotels waren top.“

Jean-Pierre en Gisele Jacquet-Dewals uit Zaventem1

„Turkije was een uiterst interessante, boeiende, culturele reis. Alles tip-top, een zeer gezellige sfeer en zowel gids , buschauffeur, alle hotels verdienen ons grootste lof.“

Reinild Swinnen uit Mol1

„Wij kunnen niks anders dan lof uiten. Wij hopen in de toekomst  nog meerdere reizen met u te kunnen ondernemen.“

Carolina Paelinckx uit Berchem1

„Alles prima georganiseerd. De reisleider sprak vloeiend Nederlands, was van alles op de hoogte, gaf meer als voldoende uitleg en was 24 op 24u beschikbaar. Dus een pluim voor jullie allemaal!“

Danielle Vreys uit Antwerpen1

„De manier waarmee u de gasten door het land loodst is profesioneel en getuigt van zeer veel ervaring. Ook onze medereizigers waren van dezelfde mening als wij.“

Jean-Pierre en Gisele Jacquet-Dewals uit Zaventem1

„Het was een perfect georganiseerde reis, tot in de puntjes verzorgd, met een heel fijne gids en supervriendelijke chauffeur. Het was de mooiste reis die ik ooit gemaakt heb.“

Marie Louise Knaepen uit Rummen1

„De prijs-kwaliteit verhouding is heel goed en de organisatie was perfect.“

Hubert en Lisette Raemdonck-Poppe uit Belsele1

1 RSD-Belgium SPRL en RSD Reise Service Deutschland GmbH zijn onderdeel van een Europese reisonderneming die reizen organiseert voor klanten uit meerdere Europese landen. Het onderzoek werd gehouden onder reizigers die in 2012/2013 een reis naar Turkije hebben gemaakt met RSD Reise Service Deutschland GmbH.


Keine Dokumente gefunden.