5-sterrenrondreis vanaf

 899 

Per persoon

naar de reisaanvraag

Cyprus & Turkije

Cyprus & Turkije - In de voetsporen van wereldberoemde kruisridders en apostelen

één van de meest geliefde cultuurhistorische reizen onder de Belgen – 8 dagen voor u en uw medereiziger(s) in de antieke voetsporen van beroemde kruisridders en apostelen door Cyprus en Turkije !

Kyrenia – Famagusta – Nicosia – Aphrodisias – Pamukkale – Antalya


Cyprus & Turkije – Bild 1 Cyprus & Turkije - In de voetsporen van wereldberoemde kruisridders en apostelen – Bild 1 Cyprus & Turkije – Bild 2 Cyprus & Turkije - In de voetsporen van wereldberoemde kruisridders en apostelen – Bild 2 Cyprus & Turkije – Bild 3 Cyprus & Turkije - In de voetsporen van wereldberoemde kruisridders en apostelen – Bild 3

Data / prijzen

Uw reisverloop

Ontdekt u op deze aantrekkelijke tweelandenreis de beroemdste natuur- en cultuurmonumenten van Cyprus en Turkije. Volgt u op het zoneiland Cyprus de voetsporen van de apostelen naar de historische stad Salamis en naar het klooster van de heilige Barnabas. Onderzoekt u de geschiedenis van de kruisridders in St. Hilarion, een van de meest bekende kruisridderburchten aan de Middellandse Zee. Laat u zich bovendien in Turkije imponeren door de wereldberoemde kalksteenterrassen van Pamukkale (UNESCO – wereldcultuur- en natuurerfgoed) en door Aphrodisias, het juweel van de Oudheid.

Cyprus & Turkije – Tag 1 Cyprus & Turkije - In de voetsporen van wereldberoemde kruisridders en apostelen – Tag 1

1e dag: Aankomst in Ercan / Cyprus (Turkse deel)

Vlucht naar Ercan / Cyprus. Onze vriendelijke en competente, Nederlands sprekende reisleiders ontvangen u op de luchthaven en begeleiden u naar onze bussen. Transfer naar ons hotel, waar u met een verfrissend welkomsdrankje wordt begroet. Overnachting in het district Kyrenia (tegenwoordig Girne).

Cyprus & Turkije – Tag 2 Cyprus & Turkije - In de voetsporen van wereldberoemde kruisridders en apostelen – Tag 2

2e dag: In de voetsporen van de kruisridders

Na het ontbijt rijden we naar Kyrenia, een van de meest attractieve steden aan de noordkust van Cyprus. Eerst bezichtigen we de indrukwekkende havenvesting. Dit imposante bouwwerk domineert het verschijningsbeeld van het hele haventerrein. Vervolgens bezichtigen wij de burcht St. Hilarion, een van de meest bekende kruisridderburchten aan de Middellandse Zee.

Cyprus & Turkije – Tag 3 Cyprus & Turkije - In de voetsporen van wereldberoemde kruisridders en apostelen – Tag 3

3e dag: Famagusta – in de voetsporen van de apostel Barnabas

Vandaag maken we een dagtochtje naar Famagusta. Eerst bezoeken we de archeologische vindplaats Salamis. Het theater, het gymnasium en verdere bouwwerken uit de Romeinse tijd zijn goed bewaard gebleven en geven een fantastisch beeld van de bouwkunst van dit tijdperk. Vervolgens rijden we naar het klooster van de heilige Barnabas. Hier bezoeken we het iconenmuseum, het archeologische museum en de kapel die boven het graf van de apostel Barnabas werd gebouwd. In Famagusta bekijken we bovendien de Othellotoren en bezichtigen de Lala Mustafa Pascha moskee. Overnachting in Kyrenia.

Cyprus & Turkije – Tag 4 Cyprus & Turkije - In de voetsporen van wereldberoemde kruisridders en apostelen – Tag 4

4e dag: Nicosia – hoofdstad tussen twee werelden

De Cypriotische hoofdstad Nicosia is het volgende hoogtepunt van ons reis. De grootste stad op Cyprus is sinds de val van de Berlijnse Muur de laatste gedeelde hoofdstad van Europa. De historische stadskern biedt met de Girnepoort, de Osmaanse karavanserai en de Selimiye moskee een unieke oriëntaalse ambiance. Daarna begint het tweede deel van onze reis: het prachtige Turkije. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Antalya. Overnachting in de omgeving van Antalya.

Cyprus & Turkije – Tag 5 Cyprus & Turkije - In de voetsporen van wereldberoemde kruisridders en apostelen – Tag 5

5e dag: Aphrodisias – juweel van de Oudheid

We verlaten de kust en rijden naar de hoogvlakte. Onze eerste bestemming is de antieke stad Aphrodisias. De monumentale bouwwerken zijn buitengewoon goed bewaard gebleven en geven een goede indruk van de vroegere welvarende stad, met als highlights het grote stadion, de tempel van Aphrodite en het Romeinse theater. De in de buurt gelegen marmergroeve leverde het materiaal voor een van de beroemdste beeldhouwersscholen van die tijd. Later op de middag bereiken we de stad Denizli. Overnachting in Denizli.

Cyprus & Turkije – Tag 6 Cyprus & Turkije - In de voetsporen van wereldberoemde kruisridders en apostelen – Tag 6

6e dag: Taurusgebergte & Pamukkale (UNESCO – wereldcultuur- en natuurerfgoed)

Na het ontbijt reizen we van Denizli via het Taunusgebergte naar de zuidkust. Tijdens een uitvoerige fotopauze heeft u de gelegenheid de unieke kalksteenterrassen van Pamukkale – door de UNESCO onderscheiden – te bewonderen. De stalactieten en cascaden werden in de loop van duizenden jaren gevormd door het mineraal-en kalkhoudende water van warmwaterbronnen die ontspringen aan de helling van het gebergte. In een traditionele knoperij beleven wij de fascinerende, eeuwenoude kunstnijverheid van de tapijtproductie. U zult enthousiast zijn van het veelvoud, makelij en kleurenpracht van de handgeknoopte tapijten. Overnachting in Antalya of omgeving.

Cyprus & Turkije – Tag 7 Cyprus & Turkije - In de voetsporen van wereldberoemde kruisridders en apostelen – Tag 7

7e dag: Antalya – de historische stadskern

Vandaag gaan we op onderzoek uit in Antalya. De provinciehoofdstad aan de Middellandse Zee biedt een keur aan cultuurhistorisch bezit en natuurschoon. Na een uitgebreide rondrit door de stad bezichtigen wij de historische stadskern van Antalya. De labyrintachtige, door bougainvillea omgeven steegjes en de mooi onderhouden Turkse herenhuizen in de oude binnenstad geven een onvergelijkbare indruk van het dagelijkse mediterrane leven. De grote ambachtelijke traditie van Turkije leidt ons vervolgens naar een sieraad- en naar een ledermanufactuur. Naast informatie van het handmatige productie krijgt u ook gelegenheid om een persoonlijk vakantie-aandenken te kopen. Overnachting in Antalya of omgeving.

Cyprus & Turkije – Tag 8 Cyprus & Turkije - In de voetsporen van wereldberoemde kruisridders en apostelen – Tag 8

8e dag: Terugreis

Transfer naar de luchthaven van Antalya en terugvlucht.

 

Let op: Houdt u er rekening mee dat de reis om organisatorische redenen ook in omgekeerde volgorde kan worden uitgevoerd.


Culturele hoogtepunten

Cyprus & Turkije – Highlight 1 Cyprus & Turkije - In de voetsporen van wereldberoemde kruisridders en apostelen – Highlight 1

Kyrenia

De stad Kyrenia, ook Girne genoemd, bevindt zich in de gelijknamige regio en wordt vaak als hoogtepunt van iedere reis naar Noord-Cyprus beschouwd. De stadt ligt in het idyllische noordwesten van het land, dat tot de meest oorspronkelijke delen van Noord-Cyprus behoort. Een van de meest bekende bezienswaardigheden van de stad is de oude haven die, omgeven door bergen, het centrum van de toeristische activiteiten in Kyrenia vormt. Boven de stad troont bovendien de burcht St. Hilarion, een van de meest bekende kruisridderburchten. Oorspronkelijk een kerk, wird deze later eerst omgebouwd en uitgebreid tot klooster en dan tot burcht.

Cyprus & Turkije – Highlight 2 Cyprus & Turkije - In de voetsporen van wereldberoemde kruisridders en apostelen – Highlight 2

Nikosia

Nicosia, de hoofdstad van het land, is het volgende hoogtepunt van deze rondreis. In Nicosia bevinden zich ook nu nog belangrijke getuigenissen van het bewogen verleden. Er zijn talrijke musea, waarin men meer te weten kan komen over de geschiedenis van de gedeelde hoofdstad. Andere bezienswaardigheden zijn de Girne-poort, de Osmaanse karavanserai en de Selimiye-moskee. Bovendien biedt de historische stadskern met haar labyrintachtige steegjes met de talrijke winkeltjes, waarin u traditioneel snoepgoed zoals bijvoorbeeld verse Halva kunt kopen, een verder kijkje in de rijke cultuur van het land.

Cyprus & Turkije – Highlight 3 Cyprus & Turkije - In de voetsporen van wereldberoemde kruisridders en apostelen – Highlight 3

Pamukkale

Pamukkale bevindt zich 14 km ten noorden van de provinciehoofdstad Denizli op 160 m hoogte op een heuvel boven de Menderes-vlakte. De spectaculaire kalksteenterrassen van Pamukkale behoren tot het Unesco-werelderfgoed. De genezende kracht van het bronwater dat hier over de sneeuwwitte kalksteenterrassen stroomt, werd al door de Grieken en Romeinen gewaardeerd. De naam Pamukkale (‘katoenen burcht’) is te danken aan de trapsgewijs geordende lagen wit calciumcarbonaat.

Cyprus & Turkije – Highlight 4 Cyprus & Turkije - In de voetsporen van wereldberoemde kruisridders en apostelen – Highlight 4

Antalya

Met zijn talloze culturele en landschappelijke schatten is Antalya (in de Oudheid Attaleia) een van de grootste en meest bruisende steden van Turkije. Daarnaast is het met zijn ligging aan de Turkse Middellandse-Zeekust het toeristische en culturele centrum van de regio. De belangrijkste ruïnes zijn de Romeinse stadsmuren en de imposante Poort van Hadrianus. Hoog boven de stranden torent de oude stad Kaleici, van waaruit u een fantastisch uitzicht hebt over de haven en de diepblauwe zee.

Data / prijzen

Data / prijzen

Voor u inbegrepen

Cyprus & Turkije – 1 Cyprus & Turkije - In de voetsporen van wereldberoemde kruisridders en apostelen – 1
  • 3 (Charter)vluchten met gerenommeerde luchtvaartmaatschappij:

  – heenvlucht naar Ercan/Cyprus
  – vlucht van Ercan/Cyprus naar Antalya
  – terugvlucht van Antalya/Turkije

  • Transfer luchthaven – hotel – luchthaven
   Cyprus & Turkije – 2 Cyprus & Turkije - In de voetsporen van wereldberoemde kruisridders en apostelen – 2
    • 7 overnachtigen in geselcteerde 4- en 5-sterrenhotels (nat. categorie), inclusief welkomstdrankje

    – 3 nachten Cyprus
    – 4 nachten Turkije

    • 7x royaal ontbijtbuffet inclusief
    • Reis in moderne autocars met klimaatregeling, met vakkundige, Nederlands sprekende reisleiding met een universiteits- of hogeschooldiploma
    • 24-uurs oproeparts

     Uw extra’s op verzoek:
     Desgewenst profiteert u bij de boeking van de extra services van zeer voordelige voorkeurscondities

     Cultuur- en genieterspakket:

     het pakket bevat alle entreegelden en rondleidingen bij de bezienswaardigheden overeenkomstig het programma, als ook comfortabel halfpension, d.w.z. dagelijks een uitgebreid avondbuffet met internationale specialiteiten voor € 169,- per persoon (ter plaatse te boeken).

     Wij raden u aan om het aangeboden cultuur- en genieterspakket ter plaatse te reserveren, aangezien sommige hotels op de rondreis zich in een idyllische natuuromgeving bevinden, maar bijgevolg ook iets verder van de stad gelegen zijn.

     Toeslag eenpersoonskamer:

     € 149,- per persoon/reis (indien beschikbaar)

     Onder voorbehoud van latere wijzigingen: Voor Belgische staatsburgers geldt in Turkije visumplicht. Aanbevolen wordt het visum online aan te vragen, op www.evisa.gov.tr. Het paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn. Reizigers met een andere nationaliteit wordt geadviseerd om bij het Turkse Consulaat na te vragen welke bepalingen er voor hen gelden.

     * Bij ontvangst van de bestelbon+reisbevestiging is een aanbetaling verschuldigd ter hoogte van 20% van de reissom. Het resterende bedrag dient 30 dagen voor vertrek te worden voldaan. Deze prijs geldt voor reizen met vertrekdatum in de periode van 04-02-2015 t.e.m. 12-02-2015. Bij andere vertrekdatums gelden de toeslagen zoals vermeld in de bovenstaande vluchttabel. De reis is uitsluitend bedoeld voor individuele reizigers en geldt alleen voor de ontvanger van de promotie en meerderjarige medereizigers. De algemene reisvoorwaarden van RSD-Belgium SPRL zijn van toepassing; u kunt deze opvragen bij de Reishotline of oproepen onder www.rsd-belgium.be, waar u ook de nuttige info m.b.t. het aangaan van een annulatie- en/of reisbijstandsverzekering en het herroepingsrecht vindt. De reis kan enkel worden gereserveerd voor de in de vluchttabel aangegeven datums en is afhankelijk van de beschikbare capaciteiten. Voor alle data geldt: drukfouten voorbehouden. Alle foto’s zijn algemene voorbeeldfoto’s.

     # Bijkomende schoolvakantietoeslag € 79 per persoon.

     Data / prijzen

     Data / prijzen

     Cyprus & Turkije

     Klimaattabel voor Antalya

     JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
     Luchttemperatuur 15 16 18 22 26 31 34 33 31 27 22 17

     Het eiland Cyprus ligt in de oostelijke Middellandse Zee en is het op twee na grootste eiland in de Middellandse Zee na Sicilië en Sardinië. Geografisch behoort het eiland tot Azië, wordt echter zowel politiek als ook cultureel tot Europa gerekend.

     In feite is Cyprus sinds 1974 gedeeld. De internationaal erkende Republiek Cyprus oefent de daadwerkelijke controle alleen in het zuidelijke gedeelte van het eiland uit, in het noordelijke deel niet. De delen worden door een demarcatielijn (Groene Lijn) gescheiden. Alleen Turkije erkent het noordelijke deel van Cyprus als zelfstandigestaat. De Turkse republiek Noord-Cyprus omvat iets meer dan éénderde van het hele eiland.

     Vrijwel geen ander land heeft zo’n rijke geschiedenis als Turkije. Tegenwoordig is Turkije een moderne democratie waar het toerisme een steeds belangrijkere rol speelt. Als u een bezoek brengt aan Turkije hoort daar ook een bezoekaan de Turkse bazaars bij waar u kunt genieten van de oriëntaalsesfeer. Tapijt-, sieradenen leerhandwerk zijn vaste, deels eeuwenoude bestanddelen van de oriëntaalse cultuur. Daarom zullen wij tijdens onze rondreis ook een bezoek brengen aan eensieradenmanufactuur, een leerhandel en een traditionele tapijt-knoperij. Hier leert u wetenswaardigheden over de Turkse kunst van het tapijthandwerk en kunt u zien hoe een handgeknoopt tapijt al sinds generaties wordt gemaakt. Tijdens de interessante rondleidingen leert u meer over de bewerking van zijde, het natuurlijke verven van wol en het fijne en zeer tijdsintensieve knopen met de befaamde ‘Turkse knoop’. In de bezochte manufacturen hebt u dan ook telkens een uur of twee tijd om kunstwerken en producten te bekijken.

     Marchanderen is een voor Turkije typisch gebruik. Indien u nietswilt kopen, accepteren de verkopers dit ook als u duidelijk nee zegt. In warenhuizen en supermarkten wordt niet gemarchandeerd. Ook op markten waar de boeren uit de omgeving hun groente verkopen, wordt in principe niet onderhandeld.

     In Turkije is het gebruikelijk om een drinkgeld te geven. Net zoals in Amerika is het in de dienstverlenende beroepen een deel van het inkomen. Bovendien symboliseert het ook een erkenning voor de geleverde prestatie.

     Voor het kamermeisje kunt u 1-2 euro per nacht geven.

     In restaurants en bij taxi’s is 10% van het te betalen bedrag gebruikelijk.

     In winkels worden geen fooien gegeven. Bij groepsreizen kan men uitgaan van zo een 2 euro per dag per persoon voor de reisbegeleider en 1-2 euro per dag per persoon voor de chauffeur.

     Vanzelfsprekend blijft echter het geven van drinkgeld en de hoogte ervan een vrijwillige, persoonlijke beslissing.

     Verkeer:

     In de ‘Turkse Republiek Noord-Cyprus’ geldt linksverkeer.

     Elektriciteit:

     Turkije: De netspanning bedraagt 220 V, 50 Hz. Noord-Cyprus: 240 V, een adapter is hier noodzakelijk.

     Plaatselijke tijd:

     In vergelijking met België is het in Turkije gedurende het hele jaar een uur later.

     Telefoneren:

     Het landnummer van Turkije is 0090; voor het netnummer valt de nul weg. Als u vanuit Turkije naar België belt, moet u eerst 0032 draaien en dan het netnummer zonder nul.

     Inreisvoorwaarden voor Belgische staatsburgers:

     Voor Belgische staatsburgers is een visum voor Turkije verplicht. Vanaf 31 oktober 2014 zal de procedure voor de verkrijging van een visum alleen maar elektronisch plaatsvinden. Gelieve daarvoor de website www.evisa.gov.tr te consulteren om de nodige formaliteiten te vervullen voor de verkrijging van een elektronisch visum. Het visum is geldig tijdens 90 dagen sinds zijn aflevering. Belgische staatsburgers kunnen evenwel van België naar Turkije reizen op simpel vertoon van hun paspoort, dit evenwel mits vertoon van een VISUM aan de Turkse overheid bij hun aankomst in Turkije. Het paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn na uw aankomst in Turkije (onder voorbehoud van een eventueel latere wijziging). Inreisvoorschriften zijn aan verandering onderhevig. RSD-Belgium SPRL streeft ernaar om de informatie up-to-date te houden. Wij adviseren alle reizigers om contact op te nemen met het Turkse consulaat: www.mfa.gov.tr.

     Meer informatie over de reisbestemming vindt u daarnaast op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken: www.diplomatie.be.

     Reisleiding:

     Uw reisbegeleiders zijn prima opgeleid en zullen u uitvoerig informeren over land, mensen, geschiedenis, cultuur enz. Bij de organisatie helpen ze u met woord en daad. Ze zijn behulpzaam bij de verdeling van de kamers en begroeten u graag met een welkomstdrankje na de aankomst bij de eerste informatie. Hier krijgt u alles te horen wat belangrijk is voor het verloop van de hele reis.

     En de voorpret kan beginnen: we hebben een afwisselend programma voor u samengesteld met talrijke hoogtepunten. Daardoor kunt u de cultuur en het veelzijdige landschap van Turkije leren kennen en veel te weten komen over het land en zijn mensen.

     In uw reis zit al heel veel inclusief. Indien u dat wenst, kunt u uw vakantie nog verrijken met ter plaatse aangeboden extra’s. Wij raden u aan om de onderstaande pakketten ter plaatse te boeken, aangezien sommige hotels op de rondreis zich in een idyllische natuuromgeving bevinden, maar bijgevolg ook iets verder van de stad gelegen zijn. Daarbij profiteert u van extra voordelige voorwaarden:

     Basispakket «Cultuur- en genieterspakket»: het pakket bevat het uitgebreid avondbuffet met internationale specialiteitenalsmede en alle intreegelden bij de bezienswaardigheden (Salamis, Barnabas- klooster, Othello‘s Toren, St. Hilarion, vesting van Kyrenia, Belapais, St. Nicolaas-kathedraal, Antieke sta Aphrodisias, rondleiding oude stad Antalya: voor slechts € 169,– per persoon.

     Extra pakket «Ontdekkerspakket»: in dit pakket zitten 5 middagmalen (2 van Cyprus, 3 in Turkije) en de volgende extra’s: Cypriotische avond ‘TaVerna’ – met traditionele muziek, excursie naar de fascinerende watervallen van Antalya, excursie naar de imposante zandsculpturen ‘De grote keizers’, Dansende Derwisjen – boeiende mystiek, Gala-avond – met showprogramma en avondeten slechts € 119,– per persoon. 

     Valuta / banken / kredietkaarten:

     Sinds 01-01-2009 heet de valuta opnieuw Turkse lira (TRY).

     Koers: (december 2014) 1 euro (EUR) =2,82 Turkse lira (TRY);

     1 Turkse lira (TRY) = 0,35 euro (EUR).

     Geld kan bij de banken tijdens de openingsuren worden gewisseld.

     Verdere wisselmogelijkheden bestaan in de grote hotels. Openingsuren van de banken: ma tot vrij 8:30-12:00 uur, 13:30-17:00 uur. Het opnemen van geld aan geldautomaten is mogelijk met gebruikelijke internationale kredietkaarten zoals bv. Visa, Mastercard, American Express; met een EC-kaart is dit slechts gedeeltelijk mogelijk. Deze worden meestal ook aanvaard in grote hotels, verschillende winkels en kantoren van de internationale auto-verhuurondernemingen.

     Douanevoorschriften om Turkije in te reizen:

     Voor toeristen gelden de volgende regels: De invoer van deviezen is onbeperkt toegestaan. De uitvoer van deviezen is toegestaan tot een totaal bedrag van 5.000 Amerikaanse dollar of de tegenwaarde in TRY. Reizigers mogen persoonlijke sieraden met een totale waarde van 15.000 Amerikaanse dollar in- en uitvoeren. Bij een hogere waarde moeten deze bij de inreis worden gedeclareerd. Bij aankoop in Turkije zijn bewijzen vereist. Verder mogen de volgende goederen bij het binnenkomen van Turkije per persoon worden meegenomen (geldt niet voor transitreizigers): persoonlijke bezittingen, voorwerpen voor persoonlijk gebruik incl. medische artikelen (apparaten) en geneesmiddelen alsook geschenk-artikelen tot een totale waarde van 300 euro (kinderen onder 15 jaren tot 145 euro).

     Eveneens hard bestraft (gevangenisstraf tot 10 jaar) worden de aankoop, het bezit en de uitvoer van ‘cultuur- en natuur-goederen’, daar deze als staatseigendom gelden. Bij overtredingen zijn ook voor toeristen meerdere maanden voorarrest en betalingen van hoge borgsommen (op dit ogenblik 9.000 euro) gebruikelijk ook al gaat het om antiquiteiten resp. oud uitziende voorwerpen met een vermeende geringe waarde. In enkele gevallen werden gevangenisstraffen opgelegd. U wordt nadrukkelijk ervoor gewaarschuwd om bv. geen antiquiteiten, oude munten, fossielen enz. van handelaars te kopen of zelf mee te nemen.

     Verder informatie onder: www.diplomatie.belgium.be/nl

     Informatie over de douanebepalingen betreffende de invoer van goederen in België vindt u op de website van de Belgische douane: www.diplomatie.belgium.be/nl/Diensten.

     Let op: In de buurt van de bufferzone en van militaire instellingen heerst in heel Cyprus een strikt fotografeerverbod dat niet overal goed met borden e.d. is aangegeven.

     Medische aanwijzingen:

     Voor het inreizen van Turkije zijn geen inentingen voorgeschreven. Iedere reiziger moet echter voldoende ingeënt zijn tegen tetanus, polio en eventueel hepatitis. Wees voorzichtig bij het eten van ongekookte spijzen, niet-gepasteuriseerde melkproducten (bijv verse melk, consumptie-ijs) alsook soorten fruit, die niet geschild kunnen worden. Drink a.u.b. geen leidingwater en doe geen ijsblokjes in dranken! Vuistregel: niets eten dat niet gekookt of geschild kan worden! Apotheken vindt men in Turkije op elke hoek: men herkent ze aan het groene kruis en het opschrift ‘Eczane’. De standaard is hoog en het personeel goed opgeleid. Vooral in de toeristische streken vindt men meestal een bediende die Duits of Engels spreekt. De meeste geneesmiddelen, die in België alleen op recept verkrijgbaar zijn, zijn ook in Turkije alleen op recept verkrijgbaar. De hantering is vaak ‚soepeler‘. Ziekenhuizen en talrijke dokterspraktijken bevinden zich in elke grotere stad en in streken die op toeristisch vlak goed zijn ontwikkeld; kleinere plaatsen hebben meestal alleen gemeente-hospitalen. Bij uw ziekenfonds kunt u een buitenlandse lidmaatschapskaart verkrijgen die geldig is in Turkije. Deze wordt echter niet door alle artsen in Turkije aanvaard. In dit geval moeten de behandelingskosten ter plaatse contant worden betaald.

     Tegen overlegging van de kwitanties worden de kosten na de reis doorgaans vergoed. U doet er goed aan voor de reis bij het ziekenfonds te informeren naar de mogelijkheden en de voorwaarden voor de kostenvergoeding. Een extra verzekering is aan te bevelen.

     De door de reisorganisator aangeboden rondreizen per bus zijn niet geschikt en bijgevolg niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en/of personen met een ernstige handicap om te stappen, zoals rollatorgebruikers, daar hun veiligheid niet kan worden gewaarborgd.

     Alle gegevens onder voorbehoud. Versie: december 2014

     Data / prijzen

     Data / prijzen

     Overige informatie

     Brussel

     Contact:
     Brussels Airport
     BE-1930 Zaventem

     Luchthavencode: BRU
     www.brusselsairport.be


     Heenreis met de auto

     De luchthaven is makkelijk bereikbaar. Vanaf de Brusselse Ring volg je de verkeersborden Brussels Airport. Voorzie wel voldoende tijd om er te geraken tijdens de piekuren. Om je reisroute op voorhand uit te stippelen, kan je terecht op volgende sites:

     Laat geen waardevolle spullen in je auto achter en vergeet hem niet op slot te doen.

     GPS

     In de meeste GPS-systemen, kan je onze luchthaven vinden onder POI (Points Of Interest). Als alternatief kan je het kruispunt A201/Vilvoordelaan te 1930 Zaventem invoeren. Dit kruispunt ligt aan het begin van de toegangsweg tot onze luchthaven.

     Geografische coördinaten:

     N 50° 54’ 05″
     E 04° 29’ 04″

     Parkings

     Informatie over de parkeermogelijkheden en het actuele parkeergeld vindt u op de homepage van de luchthaven.


     Heenreis met de trein

     Het treinstation bevindt zich in de kelderverdieping (niveau -1) van de luchthaven. De Brussels Airport Express rijdt tot 4 maal per uur van en naar Brussel-Noord, Brussel-Centraal en Brussel-Zuid. Er zijn eveneens rechtstreekse verbindingen met het Oosten, Westen en het Zuiden van België:

     • Gent - Wetteren - Aalst - Denderleeuw - Brussel - Luchthaven Brussel
     • De Panne - Diksmuide - Lichtervelde - Deinze - Gent - Brussel - Luchthaven Brussel
     • Quévy/Quiévrain - Bergen - Braine-le-Comte - Halle - Brussel - Schaarbeek - Luchthaven Brussel
     • tweemaal per uur een treinverbinding met Leuven en Landen. Met een overstap zijn de provincies Limburg en Luik via Luik-Guillemins en Hasselt vlot bereikbaar.
     • Openingsuren en contactgegevens treinstation

     Informatie over de dienstregeling van alle Belgische en internationale treinen vind je op de website van de Belgische Spoorwegen. Vul BRUSSEL NAT LUCHTHAVEN in als vertrekstation of als bestemming.


     Heenreis met de bus

     Het busstation bevindt zich op niveau 0 - een verdieping lager dan de aankomsthal - en kan bereikt worden via de roltrappen en liften.
     In het midden van het station bevinden zich drie busplatformen met specifiek gebruik.

     De Lijn

     De Lijn voorziet snelbusverbindingen naar het treinstation Brussel Noord (lijn 471), NAVO (lijn 471) en naar het Brusselse metrostation Roodebeek (lijn 659). Daarnaast zijn er regionale busverbindingen naar o.a. Mechelen (lijnen 681, 682 & 683), Leuven (651 & 652), Vilvoorde (281, 282 en 683), Merchtem (821), Brussel Noordstation (272), Jette (820), Brussels Expo (820), Diegem (272 & 282), Haacht (272), Roodebeek (359), Groenendaal (830) en Kapelle-op-den Bos (621).

     Naar Brucargo kan je met de lijnen 272, 616, 651, 652, 659, 681, 682, 683, 820, 821 en 830.

     Alle lijnverbindingen via Brucargo vertrekken van platform B; alle andere lijnbussen vertrekken van platform A.

     Binnen het luchthavendomein is het gebruik van de bussen van De Lijn voor iedereen gratis.

     Tel. +32 70 22 02 00 
     Reisinfo De Lijn

     MIVB

     De Airport Line is een snelle verbinding (30 minuten) tussen Brussels Airport en de Europese wijk, op een boogscheut van de winkels in de bovenstad.

     Van maandag tot vrijdag 20.00 uur rijdt de Airport Line als sneldienst met nummer 12 en bedient ze enkel de belangrijkste haltes.
     
Tijdens de week na 20.00 uur, en de hele dag op zaterdag, zondag en feestdagen rijdt ze als gewone lijndienst met het nummer 21 en bedient alle haltes.

     De bussen van de MIVB vertrekken van platform C.

     Om tijd en geld te winnen, kunt u voor het instappen een ticket kopen aan de GO-verkoopautomaten. Deze automaten aanvaarden Maestro bankkaarten, kredietkaarten en muntstukken. Aan boord van de bus is het ticket duurder.

     Tel. 32 70 23 20 00

     Dienstregeling MIVB

     Voor realtime informatie kunt u de mobiele website m.mivb.be raadplegen of de app MIVB voor iPhone of Android downloaden.

     ANTWERP - BRUSSELS AIRPORT EXPRESS

     Van Brussels Airport naar Antwerpen

     Elke dag van het jaar rijdt om het uur een rechtstreekse bus naar het centrum van Antwerpen. Deze bus vertrekt achteraan platform B van het busstation (niveau 0).
     
De halte «De Keyserlei» (centraal station) wordt altijd bediend, de halte «Crowne Plaza» enkel op verzoek.

     Op weekdagen en zaterdag:
     eerste vertrek: 5.00 uur
     laatste vertrek: 24.00 uur

     Op zondag:
     eerste vertrek: 7.00 uur
     laatste vertrek: 24.00 uur

     Reistijd: 45 minuten

     Van Antwerpen naar Brussels Airport

     Elke dag van het jaar vertrekt in Antwerpen om het uur een rechtstreekse bus naar Brussels Airport.

     Halte » De Keyserlei» (centraal station)

     Op weekdagen en zaterdag:
     eerste vertrek: 4.00 uur
     laatste vertrek: 23.00 uur

     Op zondag:
     eerste vertrek: 6.00 uur
     laatste vertrek: 23.00 uur

     Reistijd: 45 minuten

     Halte » Crowne Plaza»

     Op weekdagen en zaterdag:
     eerste vertrek: 4.10 uur
     laatste vertrek: 23.10 uur

     Op zondag:
     eerste vertrek: 6.10 uur
     laatste vertrek: 23.10 uur

     Reistijd: 35 minuten

     Tickets bij de buschauffeur, Prijs: € 10,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen

     Uitbater: De Decker - Van Riet
     Tel. +32 52 33 40 00
     website AirportExpress

     airportXpress bus

     De bus van AirportXpress.nl brengt u in de ochtend vanuit de steden Amsterdam en Rotterdam veilig, snel, goedkoop en comfortabel naar Brussels Airport en v.v.  Een enkele reis kost € 30 en een retour € 50. Geen gesleep met bagage en u wordt bij de terminal gebracht en opgehaald. De busstandplaats is bij niveau 0, platform B een klein eindje lopen van de liften en roltrappen die u naar en van de vertrek- en aankomsthal voeren. De bustickets dienen online geboekt en betaald te worden. Voor het traject Brussels Airport-Nederland kunnen ook tickets gekocht worden aan de ticketbalie van Brussels Airlines in de vertrekhal.

     Uurregeling Amsterdam - Brussels Airport

     Amsterdam: 04:15
     Rotterdam: 05:15
     Brussels Airport: 07:15

     Uurregeling Brussels Airport - Amsterdam

     Brussels Airport: 09:15
     Rotterdam: 11:15
     Amsterdam: 12:15

     www.airportxpress.nl


     Verdere heenreismogelijkheden

     Taxi

     Taxi’s met tijdmeter staan doorlopend ter beschikking voor de aankomsthal. Het tarief van de luchthaven naar het centrum van Brussel bedraagt ongeveer € 45. Taxi’s met een vergunning herken je aan het geel en blauw vergunningsteken. Doe nooit een beroep op taxi’s zonder vergunning!

     Rolstoelgebruikers kunnen een taxi reserveren via Taxi Hendriks:
     Tel: +32 2 752 98 00
     Fax: +32 2 752 98 01
     E-mail: eb.skirdnehTOBMAPS]ta[ITNAkeorbslem.ofni
     Website:www.hendriks.be

     Privévervoer met chauffeur:
     Voor vervoer met een professionele chauffeur kunt u terecht bij de firma Directway. Directway regelt voor u auto’s, minibusjes, bussen en shuttles naar de hotels in de buurt van de luchthaven. U kan bij hen ook terecht voor georganiseerde tours.

     Edward Ghebreal
     Tel: +32(0)2 772 00 00
     Fax: +32(0)2 772 10 61
     GSM: +32(0)478 84 08 08
     E-mail: eb.yawtceridTOBMAPS]ta[ITNAlaerbehg.drawde
     Website: www.directway.be

     Shuttles tussen Noord-Frankrijk en Brussels Airport:
     Wenst u vervoer van en naar de luchthaven vanuit uw woonplaats of bedrijf in Noord-Frankrijk, dan kan u beroep doen op TOC-TOC.
     Met ruime en comfortabele voertuigen, voor 3 tot 8 personen, komt TOC-TOC u ophalen op het door u gekozen adres.

     Voor meer info en reservaties: www.toc-toc.fr
     Tel.: +33 3 20 67 59 14
     E-mail : rf.cot-cotTOBMAPS]ta[ITNAtcatnoc

     Hotel Shuttles

     Voor de meeste hotels rond de luchthaven zijn er gratis shuttlebusjes voorzien. Deze pendelbusjes brengen je naar de busparking op niveau 0 platform E of pikken je daar op. Contacteer je hotel voor meer informatie over de uurregeling.

     Düsseldorf

     Contactgegevens:
     Flughafen Düsseldorf GmbH
     Flughafenstraße 120
     D-40474 Düsseldorf

     Luchthavencode: DUS
     www.flughafen-duesseldorf.de/dus_nl/


     Heenreis met de auto

     De luchthaven Düsseldorf International is door een eigen afrit rechtstreeks verbonden met de autosnelweg A 44. Geef in uw navigatiesysteem „Düsseldorf“ en als speciale bestemming „luchthaven“ in. Op het terrein van de luchthaven vindt u via het geleidingssysteem de gewenste parkeergarage/parkeerplaats.

     Op de internetpagina van de luchthaven Düsseldorf vindt u het actuele parkeergeld.


     Heenreis met de trein en de tram

     Met een eigen station biedt de luchthaven van Düsseldorf u een comfortabel alternatief voor de heenreis met de trein. Het station van de luchthaven van Düsseldorf bevindt zich aan het oostelijke einde van het terrein van de luchthaven. Vanuit het stationsgebouw brengt de SkyTrain, een volautomatische zweefbaan, u direct naar de terminal.

     Bovendien beschikt de luchthaven van Düsseldorf over een sneltramstation – het „station Düsseldorf luchthaven terminal“. Hier stopt de S11 van en naar Bergisch Gladbach.


     Heenreis met de bus

     Naar het luchthavenstation rijden de volgende lijnbussen:

     lijn 729 van/naar Theodor-Heuss-Brücke (Düsseldorf-Golzheim)
     lijn 759 van/naar Ratingen-Ost
     lijn 776 van/naar Mercedesstraße (Düsseldorf-Derendorf)
     lijn SB51 van/naar Kaarst-Rathaus via Düsseldorf-Nordfriedhof, Meerbusch


     Verdere heenreismogelijkheden

     Taxi:
     Voor de centrale aankomst staan voortdurend taxi’s klaar.

     Voorbestelling:
     Taxi Düsseldorf: tel. 0211 / 33333
     Rhein Taxi: tel. 0211 / 212121

     HanseMerkur Reisverzekering

     HanseMerkur

     Informatie over uw reisverzekering

     Geldt uitsluitend voor prestaties die via RSD-Belgium SPRL geboekt zijn.
     Direct bij de boeking afsluitbaar, evenwel uiterlijk tot 30 dagen voor het begin van de reis.


     RSD Premium verzekering ( tot 42 dagen)

     REISANNULATIEVERZEKERING

     Prestatiebeschrijving, zie onder ’reisannulatieverzekering’.

     REIS-ZIEKTEVERZEKERING

     Vergoeding van de kosten voor:

     • ambulante en klinische behandeling bij arts in
      het buitenland,
     • door een dokter voorgeschreven medicijnen en
      verbandmiddelen alsook vanwege een ongeval
      benodigde hulpmiddelen,
     • de medisch zinvolle en door een dokter voorgeschreven
      repatriëring naar het eigen land,
     • geen eigen risico.

     VERZEKERING VOOR NOODGEVALLEN

     Helpt bij noodgevallen die de verzekerde persoon
     tijdens de reis overkomen, bijv. hulp bij noodzakelijke
     beëindiging van de reis, bij strafvervolging of
     bij verlies van betaalmiddelen en documenten.

     • Directe hulp de klok rond:
      Wereldwijde noodservice voor reizen
      Tel. +49 221 8277 9898

     REISBAGAGEVERZEKERING

     Verzekerd bedrag:

     • voor particuliere personen 2.000,– EUR
     • geen eigen risico

     VAKANTIEGARANTIE (REISONDERBREKINGSVERZEKERING)

     • Betaalt voor extra terugreiskosten bij een
      vroegtijdige of uitgestelde terugreis en bij
      een beëindiging van de reis tijdens de 1e
      helft van de reis (max. tijdens de eerste 8
      reisdagen) de volledige, later de evenredige
      reisprijs uit en vergoedt de niet-gebruikte
      reisonderdelen bij een uitgesteld begin van
      de reis.

     Verzekerde redenen zijn bijv.:

     • ernstig ongeluk,
     • onverwachte en ernstige ziekte, overlijden,
     • aanzienlijke schade aan eigendom,
     • vertraging van verkeersmiddelen,
     • natuurrampen op de vakantieplaats.

      (Eigen risico: zie reisannulatieverzekering)

     REISONGEVALLENVERZEKERING

     Dekt ongevallen op reis die tot invaliditeit of
     overlijden van de verzekerde persoon leiden.

     Verzekerd bedrag:

     • bij overlijden1) EUR 20.000,-
     • bij invaliditeit tot EUR 40.000,-
     • bergingskosten tot EUR 5.000,-
     • Voor kosten van cosmetische operaties tot EUR 5.000,-

     1) Voor kinderen tot 18 jaar in geval van overlijden
     EUR 10.000,-

     RSD-Reisannulatieverzekering

     REISANNULATIEVERZEKERING

     Als u vanwege een verzekerde reden een geboekte
     reis annuleert of een reis pas later begint, vergoeden
     wij u de contractueel verschuldigde annulatiekosten
     resp. de meerkosten voor de heenreis.

     Verzekerde redenen zijn bijv.:

     • ernstig ongeluk,
     • onverwachte en ernstige ziekte,
     • overlijden,
     • verlies van werk,
     • sluiten van een nieuw arbeidscontract,
     • verandering van werk,
     • werktijdverkorting.

     Er is tevens sprake van een verzekerde gebeurtenis,
     als u uw reis niet kunt beginnen, omdat de
     bevoegde vertegenwoordiging (ambassade, consulaat)
     van uw vakantieland geweigerd heeft een
     visum uit te reiken. Voorwaarde hiervoor is dat
     de visumaanvraag door een professioneel
     agentschap werd ingediend. 

     Geen eigen risico! Enige uitzondering: ambulante
     behandelingen. In dit geval bedraagt het eigen risico
     20% van de te vergoeden schade, evenwel met
     een minimum van 25,– EUR per verzekerde persoon.

      

     Schiphol/Amsterdam

     Contact:
     Luchthaven Schiphol
     Postbus 7501
     1118 ZG Schiphol
     Nederland

     Luchthavencode: AMS
     www.schiphol.com


     Route met de auto

     Als u met het vliegtuig op vakantie gaat en uw auto op de luchthaven wilt parkeren, hebt u verschillende parkeermogelijkheden:

     Als u tenminste een week voor vertrek online reserveert en met creditcard of iDeal betaalt, kunt u gebruik maken van de aanbieding voor langparkeerders, Smart Parking. Met Smart Parking betaalt u het tarief dat voor u het voordeligst is.

     • Snel en comfortabel met uw eigen auto naar Schiphol 
     • Uw auto staat veilig geparkeerd
     • Gratis buspendel naar de vertrekhal

     Overige parkeermogelijkheden:

     Als u korter dan een week voor vertrek reserveert, hebt u de keuze uit andere parkeermogelijkheden op de luchthaven Schiphol.

     • Als u uw auto drie dagen of langer wilt parkeren, is parkeerterrein Park & Travel 3 het voordeligst. Elke 10 minuten rijdt er een pendelbus naar de vertrekhal.
     • Als u uw auto op het niveau tussen Vertrekhal 2 en 3 parkeert, wordt de auto door de medewerkers van Valet Parking veilig voor u in de parkeergarage gezet.
     • Schiphol Excellence Parking: comfortabel parkeren, direct naast de terminal. Alleen voor bezitters van een creditcard, een abonnement of de Privium Plus Card.
     • Meer informatie over de parkeermogelijkheden op de luchthaven Schiphol krijgt u op nummer 0900 – 0141 (vanuit Nederland) of +31-207940800 (vanuit het buitenland).

     Meer informatie en de mogelijkheid om een parkeerplaats te reserveren vindt u hier.


     Route met de trein

     Het station van de Nederlandse Spoorwegen (NS) ligt direct onder het luchthavengebouw en wordt aangedaan door talrijke stoptreinen, sneltreinen en intercity’s. Op het perron vindt u gratis bagagekarretjes.

     Treinverbindingen met het buitenland

     Schiphol beschikt over goede openbaar-vervoersverbindingen met het buitenland. Station Schiphol wordt bediend door verschillende treinen van en naar België en Duitsland.

     Informatie over uw treinreis
     Op de website van de Nederlandse Spoorwegen (NS) vindt u een reisplanner met snelle informatie over uw treinreis: www.ns.nl.

     Nachttreinen
     Wanneer u ‘s nachts of ‘s ochtends vroeg aankomt op of vertrekt van de luchthaven Schiphol, kunt u gebruik maken van het nachtnet van de NS. De nachttreinen pendelen ieder uur heen en weer tussen de stations Utrecht CS - Amsterdam CS - Schiphol - Leiden CS - Den Haag CS - Delft en Rotterdam CS. Voor meer informatie zie www.ns.nl.

     De gemiddelde reistijd van en naar Schiphol vindt u hier


     Route met de bus

     Wilt u met de bus naar Schiphol? Er is een groot aantal directe busverbindingen met de omliggende woonplaatsen.

     Busverbindingen
     De buspendeldiensten worden uitgevoerd door Schiphol Sternet, Zuidtangent en Interliner. De meeste lijnen rijden met regelmatige tussenpozen van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Op enkele trajecten rijden bovendien de hele nacht nachtbussen.

     Verschillende buslijnen rijden direct naar het centrum van Amsterdam, naar de verschillende stadsdelen en naar Haarlem. Nadere informatie:
     Tel.: + 31 (0) 38 339 47 41
     Fax: + 31 (0) 38 339 48 91
     E-mail: ahs@connexxion.nl

     Waar kunt u in- en uitstappen?
     Alle lijnen stoppen voor het in- en uitstappen direct voor winkelcentrum Schiphol Plaza (direct voor de aankomst- en vertrekhal).


     Overige reismogelijkheden

     Taxi:
     U kunt kiezen uit een individuele taxi tot en met groeps- of businesstaxi. Een van de taxibedrijven is Schiphol TravelTaxi.

     Reserveren kunt u hier.

     Shuttles:
     In de omgeving van de luchthaven Schiphol liggen talrijke hotels. Alle hotels bieden een haal- en brengservice van en naar Schiphol. Ook veel hotels in Amsterdam zelf bieden een shuttleservice voor de verbinding van en naar Schiphol.

     Voor meer informatie:
     Tel.: + 31 (0) 38 339 47 41
     Fax: + 31 (0) 38 339 48 91
     E-mail: ahs@connexxion.nl

     Vakantiechecklist

     Wij hebben voor u de belangrijkste punten samengesteld, zodat u voor de reis niets vergeet. Goede reis!

     Belangrijke papieren

     • Adresboekje
     • Paspoort /identiteitskaart
     • Rijbewijs
     • Kopieën van documenten
     • Reisdocumenten
     • Voucher voor hotel
     • Vluchttickets
     • Landeninformatie

     Geld

     • Buitenlands geld
     • Telefoonnummer om rekening te blokkeren
     • Debetkaart
     • Kredietkaart

     Reisapotheek

     • Ontsmettingsmiddel
     • Wondzalf
     • Pleister
     • Middel tegen hoofdpijn
     • Middel tegen misselijkheid
     • Persoonlijke medicamenten

     Toiletartikelen

     • Tandenborstel, tandpasta
     • Haarborstel, kam
     • Huidcrème
     • Scheerapparaat, aftershave
     • Shampoo
     • Toiletartikelen
     • Zonnecrème
     • Aftersun lotion

     Vermaak

     • MP3-speler
     • Tijdschriften, boeken
     • GSM-toestel, overzicht tarieven buitenland
     • Kaartspelletjes
     • Digitale camera, geheugenkaart
     • Batterijen, accu’s

     Overige

     • Reservebril
     • Wekker
     • Zonnebril
     • Reisproviand
     • Naaisetje
     • Reisgids, wegenkaart

     Kort voor het vertrek

     • Verwarming uitzetten
     • Iemand vragen op het huis te letten
     • Huisdieren verzorgen
     • Antwoordapparaat inspreken
     • Krant afbestellen
     • Voor bloemenverzorging zorgen

     Data / prijzen

     Ervaringen van onze tevreden klanten:

     ‘Een onvergetelijke reis. Een reden om nog eens met jullie organisatie te reizen. Mocht het mogelijk zijn, geven we elf op tien.’

     Jean-Marie Decordier uit Aalter

     ‘Ons verblijf was aangenaam, verrassend en veelzijdig, prijskwaliteit was uitstekend.’

     Will en Mieke Rijkers-Hebing uit Lommel

     ‘Wij zijn zeer tevreden van onze Turkije-reis. Perfecte organisatie, een uitstekende gids, mooie hotels. Wij zullen het aan al onze vrienden met plezier aanbevelen.’

     Jozef Verschueren uit ‘s-Gravenwezel

     ‘Wij hebben een prachtige reis gehad. Alles was prima georganiseerd. De bezienswaardigheden waren absoluut prachtig. Bedankt voor de toffe vakantie!’

     Ellen en Willy Souwerck uit Lanklaar

     ‘Met grote tevredenheid kunnen we terugblikken op een prachtige week. We danken jullie dan ook voor de mooie organisatie.’

     Philippe Ranson uit Moen


     Keine Dokumente gefunden.